REGULAMENT DE ORDINE INTERIOARA

ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI

 

CAPITOLUL I

DISPOZIŢII GENERALE

Art. 1.               In temeiul Legii nr. 196/2018 si al Statutului, Asociația de Proprietari Rotar Park Bloc 1 emite prezentul Regulament de Ordine Interioara (denumit in continuare ROI).

Art. 2.               Prezentul ROI stabilește regulile privitoare la conviețuirea in interiorul condominiului, organizarea interna, igiena si securitate, drepturile si obligațiile membrilor si nemembrilor Asociațiilor de Proprietari, proprietari sau chiriași (denumiți generic “locuitori”) ai imobilelor din condominiu, modul concret de soluționare a cererilor sau reclamațiilor individuale ale proprietarilor, precum si alte dispoziții legale sau statutare necesare pentru o buna conviețuire.

Art. 3.               Prevederile ROI se vor aplica in mod egal tuturor locuitorilor din cadrul condominiului, indiferent daca sunt sau nu membri ai Asociațiilor de Proprietari.

Art. 4.               Informarea fiecărui locuitor cu privire la conținutul ROI, este obligația Comitetului Executiv al Asociațiilor de Proprietari din cadrul complexului Rotar Park Residence, care va posta pe mediile online pe care le are la dispoziție forma adoptata a prezentului ROI, inclusiv postarea la avizierele disponibile in fiecare bloc.

Art. 5.               Toți proprietarii, precum și chiriașii din condominiu sau persoanele care sunt găzduite pe perioadă determinată în condominiu sunt obligați să respecte regulamentul de condominiu. Responsabilitatea informării chiriașilor și a persoanelor care tranzitează condominiul referitor la prevederile regulamentului condominiului aparține proprietarului.

Art. 6.               Dispozițiile prezentului ROI pot fi completate doar prin hotărâri ale Adunării Generale, conform Art. 22 din Legea 196/2018.

Art. 7.               In cadrul condominiului Rotar Park Residence exista proprietatea individuala si parți comune. Exploatarea, întreținerea si reparația proprietății individuale cade in sarcina fiecărui proprietar de imobil. Exploatarea, întreținerea si reparația elementelor proprietății comune cade in sarcina tuturor proprietarilor din cadrul condominiului, prin materializarea hotărârilor adoptate de organele de conducere statutare si legale ale Asociațiilor de Proprietari, precum si prin masuri luate de urgenta de proprietari, in cazurile in care asemenea masuri se impun.

Art. 8.               Cota indiviza din proprietatea comuna este indisolubil legata de proprietatea individuala si se transmite automat la înstrăinarea proprietății către noul proprietar.

Art. 9.               Orice locuitor are dreptul sa utilizeze proprietatea individuala pentru sine si familia sa, in modul pe care îl considera cel mai potrivit, însă fără a aduce atingere drepturilor celorlalți locuitori din condominiu.

Art. 10.           Schimbarea destinației proprietății individuale, alta decât spațiu de locuit, se poate face numai respectând legislația in vigoare.

Art. 11.           Înstrăinarea proprietății individuale (închiriere sau vânzare) va fi notificata de către proprietar Asociației de Proprietari in termen de 10 zile de la schimbarea intervenita, conform Art. 30 din Legea 196/2018.

Art. 12.           Relaționarea intre proprietarii din condominiu se va face in limitele decentei, respectului reciproc si a normelor de conviețuire conforme cu prezentul ROI.

Art. 13.           Toți locuitorii din condominiu au obligația de a respecta regulile acestui ROI sub toate aspectele lui (juridic, economic, social) in vederea realizării cadrului propice unei funcționari corecte a condominiului.

 

CAPITOLUL II

PROPRIETATEA INDIVIDUALA SI COMUNA

Art. 14.           Proprietarul poate sa devina membru al Asociației de Proprietari a condominiului, deja constituita, printr-o simpla cerere, sub semnătura privata, adresata Comitetului Executiv al Asociației de Proprietari, atașând dovada calității de proprietar si Cartea de Identitate. Procedura de ieșire din Asociația de Proprietari este identica celei de aderare, însă in sens invers. Odată cu înstrăinarea proprietății nu se transmite si calitatea de membru al Asociației, noul proprietar trebuind sa parcurgă procedura arătata mai sus in cazul in care dorește sa adere la Asociație.

Art. 15.           Orice locuitor din cadrul condominiului, membru sau nu al Asociației, are obligația de a respecta toate prevederile documentelor cu statut de hotărâre sau decizie ale Asociației.

Art. 16.           Schimbarea destinației locuințelor (pentru a derula afaceri comerciale și/sau activități non profit ori pentru a exercita profesiuni independente, pentru a deschide în apartamente sedii sau puncte de lucru pentru persoane juridice și/sau profesiuni liberale), precum și a spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință, prezente în proiectul inițial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv și cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării.

Art. 17.           Exploatarea, întreținerea si reparația proprietății individuale (inclusiv curățenia locurilor de parcare) cade in sarcina fiecărui proprietar si trebuie făcută fără a periclita siguranța proprietăților individuale învecinate si respectând drepturile proprietarilor învecinați.

Art. 18.           Proprietatea comuna este in folosința tuturor proprietarilor din condominium,  aceștia deținând cota parte din proprietatea comuna prin cota indiviza menționata in contractul de vânzare cumpărare. In acest sens, proprietatea comuna a condominiului o reprezintă parcarea de vizitatori, parcul si locul de joaca, drumurile de acces din interiorul complexului si spațiul de lângă gardul care înconjoară complexul. Proprietatea comuna a fiecărui bloc o reprezintă spațiul adiacent blocului, delimitat de căile de acces, inclusiv trotuarul.

Art. 19.           Toți proprietarii din condominiu răspund fiecare in parte si in solidar de administrarea proprietății comune a condominiului. In cazul in care un proprietar, prin acțiunile sau inacțiunile sale, aduce atingere siguranței sau desfășurării normale a activității Asociației, cu referire la cotele comune de proprietate, Asociația va avea dreptul de a solicita si obține de la proprietarul respectiv daune echivalente cu prejudiciul produs celorlalți proprietari.

Art. 20.           Nici un proprietar nu poate schimba destinația, scopul, folosința proprietății comune in folosul sau exclusiv sau neexclusiv.

Art. 21.           Căile de acces (afectate sau nu de sarcini si servituți pentru utilități si rețele), condominiumul, spatiile comune și terenul liber/ocupat de construcții, reprezintă proprietatea comună, forțată și perpetuă a tuturor Proprietarilor, vor fi utilizate în comun de aceștia, iar cheltuielile de întreținere vor fi suportate de toți Proprietarii.

Art. 22.           Este interzisa utilizarea teraselor de pe clădiri; astfel, este interzisa montarea oricăror antene (indiferent de natura sau destinația acestora), amplasarea oricăror obiecte sau realizarea de instalații pe aceste terase, cu excepția celor prevăzute in planurile de arhitectura in baza cărora a fost realizat condominiul.

Art. 23.           Este interzisa efectuarea oricărei modificări și/sau alterări ale fațadei Clădirii de către proprietari, decât dacă este expres permis în scris de către Rotar Residence SRL și cu respectarea tuturor legilor, regulamentelor în vigoare și cu respectarea consimțământului scris al Asociației de Proprietari, proprietarii fiind pe deplin responsabili de prejudiciile aduse.

Art. 24.           Cu excepția lucrărilor curente de întreținere, proprietarii nu vor reamenaja apartamentul si/sau balcoanele decât în baza unei autorizații de construire emisă de autoritățile competente și, în orice caz, nu vor efectua nici un fel de lucrări în cazul în care acestea ar contraveni normelor legale ori ar putea afecta siguranța și/sau estetica clădirii și/sau a ansamblului rezidențial si nu vor închide balcoanele/terasele, iar pentru modificări vor cere obligatoriu in scris acordul proprietarului care a edificat imobilul si respectiv al arhitectului care a proiectat imobilul.

Art. 25.           Este strict interzisă închiderea balcoanelor cu vedere spre interiorul complexului, efectuarea oricăror modificări de orice natură la partea exterioară a apartamentului, punerea de dispozitive de orice natură in exteriorul geamurilor si/sau balcoanelor, afectarea sub orice formă a exteriorului Imobilului. Este strict interzisă efectuarea de modificări în apartament sau modificări ale balcoanelor fără a se obține autorizație de construire, iar pentru aceasta autorizație este obligatoriu necesar sa fie obținut acordul in scris al Asociației de Proprietari, cu excepția cazurilor in care lucrarea este efectuata conform anexei la contractul de vânzare cumpărare semnat cu Rotar Residence SRL.

Art. 26.           Cu excepția lucrărilor urgente, fără de care apartamentul ar putea suferi pagube importante, lucrările de reamenajare și întreținere se vor face numai între orele 900 – 1700, cu respectarea programului de liniște.

Art. 27.           Este interzisă vopsirea pereților exteriori ai apartamentelor în altă culoare decât cea existentă precum și aplicarea unui material care distonează cu cel existent pe pereții învecinați.

Art. 28.           Cu excepția suporţilor de flori și a coliviilor, este interzisă amplasarea pe terase, la geamuri sau pe pereții exteriori a unor obiecte care depășesc limita peretelui apartamentului. Montarea suporţilor de flori și a coliviilor se va face astfel încât să se evite producerea oricărui accident, respectiv proprietarul este direct răspunzător de tipul de soluție ales.

Art. 29.           Este interzisă plasarea oricăror materiale promoționale (bannere, mash-uri, reclame luminoase etc.) pe terase, la geamuri sau pe pereții exteriori ai apartamentului.

Art. 30.           Este interzisă reamenajarea sau modificarea spațiilor comune, cu excepția cazului în care reamenajările sunt necesare pentru întreținerea, conservarea sau îmbunătățirea acestora. În orice situație, lucrările vor trebui aprobate în prealabil de Asociație și, cu excepția lucrărilor curente de întreținere, vor fi realizate în baza unei autorizații de construire emisă de autoritățile competente. Nu vor fi efectuate lucrări în cazul în care acestea ar putea afecta siguranța și/sau estetica clădirii și/sau a condominiului.

Art. 31.           Este strict interzisa închiderea si/sau obstrucționarea sub orice forma a spațiilor cu alta destinație (boxa, parcare interioara si/sau exterioara).

Art. 32.           Unitățile exterioare ale aparatelor de aer condiționat vor fi amplasate doar in spatiile special prevăzute, instalația ce face legătura intre unitatea exterioara si cea interioara nu va fi amplasata pe fațada clădirii – urmând sa fie amplasata exclusiv prin interiorul apartamentelor; proprietarul are obligația de a stabili traseul prin interiorul apartamentelor, conexiunea cu unitatea exterioara făcând-se in spațiul special prevăzut. In cazul in care proprietarii doresc montarea mai multor aparate de aer condiționat, acest lucru este permis doar daca se va realiza in interiorul balconului/balcoanelor, jos, pe pardoseala, însă numai cu respectarea traseelor specificate anterior.

Art. 33.           Proprietarilor le este permis sa monteze la ferestrele exterioare si la ușile de acces in balcon doar rulouri de culoare alba. Este interzisa montarea de rulouri sau alte dispozitive de închidere/umbrire la balcoane.

Art. 34.           Este interzisă blocarea Spațiilor Comune și a căilor de acces, prin depozitarea sau instalarea în acest perimetru a oricăror obiecte sau prin parcarea neregulamentară.

Art. 35.           Este interzisă organizarea de petreceri în aer liber în cadrul Spațiilor Comune.

 

CAPITOLUL III

DISCIPLINA FINANCIARA

Art. 36.           Toți proprietarii din condominiu sunt obligați sa participe la exploatarea, întreținerea si reparația proprietății comune.

Art. 37.           Cotele de participare sunt stabilite prin lege, Statut, Hotărâre a Adunării Generale sau decizie a Comitetului Executiv si sunt incluse in lista lunara cu cotele de participare la întreținerea condominiului.

Art. 38.           Termenul de plata scadent al întreținerii este cel prevăzut in Hotărârile Adunării Generale, iar după 30 de zile de la acest termen proprietarii care nu si-au achitat cotele vor fi încadrați la restanțieri si se vor calcula penalități de întârziere in sarcina acestora. Penalitățile de întârziere se stabilesc prin Statut si/sau prin Adunare Generala a Asociației de Proprietari. Ordinea in care se acoperă datoriile scadente este: restanta, penalitățile aferente, cota curenta.

Art. 39.           Pentru orice cuantum al datoriilor restante, Asociația de Proprietari, prin Președintele Asociației, are dreptul sa instituie, potrivit Art. 80 din Legea 196/2018, privilegiul imobiliar cu rang de prioritate asupra imobilului si bunurilor din proprietate, corespunzător volumului datoriilor pe care proprietarul le are la Asociație.

Art. 40.           După 90 de zile de la termenul scadent, potrivit legii, Asociația de Proprietari are dreptul de a acționa in instanța proprietarii restanțieri, pentru recuperarea datoriilor si a tuturor cheltuielilor ocazionate de aceste proceduri.

Art. 41.           Niciun proprietar nu se poate sustrage de la plata obligațiilor financiare. Obligațiile financiare își au originea in Codul Fiscal, Legea 196/2018, Statutul Asociației, hotărâre a Adunării Generale si ROI–ul Asociației, documente cu putere de lege, opozabile tuturor proprietarilor.

Art. 42.           1) Orice proprietar poate contesta, motivat, cota de participare la cheltuieli in termen de 10 zile de la afișarea Listei lunare, putând invoca argumente de nelegalitate sau statutare.

2) Contestația se face in scris si se adresează Președintelui Asociației de Proprietari. Contestațiile nemotivate nu vor fi luate in considerare.

3) Președintele are obligația de a soluționa contestația in termen de 10 de zile de la data comunicării acesteia.

4) In cazul in care proprietarul contestatar nu este mulțumit de răspunsul primit de la Președinte, acesta are dreptul de a se adresa instanței de judecata pentru valorificarea dreptului sau.

5) Nici contestația, nici acțiunea in instanța, nu au caracter suspensiv, sumele continuând a fi datorate si penalitățile de întârziere putând fi calculate si imputate. Doar rezolvarea favorabila (parțiala sau totala) a contestației sau admiterea acțiunii (parțial sau total) in instanța înlătura obligația de plata contestata, in sensul celor decise de Comitetul Executiv, respectiv de instanța.

Art. 43.           Toți Proprietarii dintr-o Clădire vor suporta în totalitate cheltuielile legate de utilizarea, întreținerea și conservarea Spațiilor Comune din Clădirea respectivă.

Art. 44.           Toți Proprietarii din Condominiu vor suporta în totalitate cheltuielile legate de utilizarea, întreținerea și conservarea Căilor de Acces și a Terenului.

 

CAPITOLUL IV

LINISTEA, ORDINEA, IGIENA SI SECURITATEA IN CONDOMINIU

Art. 45.           Exploatarea proprietății individuale se va face in spiritul bunei vecinătăți cu celelalte proprietăți individuale din condominiu.

Art. 46.           Toți locuitorii imobilelor au obligația de a respecta programul de liniște al condominiului, conform Art. 2 alin. 26, Legea 61/1991, in intervalul 22:00-08:00 si 13:00-14:00, sau cel aprobat prin Hotărârile Adunării Generale. Programul de liniște stabilit nu se refera in mod exclusiv la acțiunile, actele sau faptele locuitorilor, ci si la acelea ale animalelor de companie pe care aceștia le dețin.

Art. 47.           Deținătorii de animale de companie au obligativitatea respectării tuturor reglementarilor legale privitor la dreptul de a deține animale de companie. Fiind vorba despre un ansamblu rezidențial, se interzice deținerea de animale de genul: porci, vaci, găini, rate, cai etc. si de animale care aparțin raselor agresive, evidențiate in O.U.G. nr. 55/2002.

a)   Deținătorii de animale trebuie sa se asigure ca animalele pe care le dețin nu pun in pericol pe niciunul din locuitorii condominiului.

b)   Deținătorii de animale trebuie sa asigure, pe timpul plimbărilor prin condominiu a animalelor pe care le dețin, curățenia proprietății comune. In acest sens, este interzis accesul animalelor de companie in spațiul verde interior al complexului (parc si loc de joaca pentru copii). De asemenea, este interzis persoanelor care dețin animale de companie sa le lase sa își facă nevoile fiziologice in spațiul verde aferent blocului de locuințe (gazon, pomișori, etc), putând fi folosite zonele de lângă gardurile de la marginea complexului.

c)   Este interzisa permiterea accesului si hrănirea animalelor fără stăpân.

d)  Plimbarea câinilor se va face doar cu lesa (si botnița, unde se impune legal);

Art. 48.           Este interzisă abandonarea (inclusiv pe Proprietatea Exclusivă) a oricăror obiecte care pot pune în pericol viața sau integritatea proprietarilor. Este strict interzisă depozitarea substanțelor chimice sau de orice natură, a explozibililor sau a substanțelor poluante, a deșeurilor (cu excepția încăperilor de depozitare special amenajate pentru deșeuri), precum și a oricăror materiale și/sau bunuri care, prin natura lor sau printr-o greșită întrebuințare, pot conduce la apariția unor situații periculoase, punând astfel în primejdie viața proprietarilor și/sau integritatea Ansamblului Rezidențial. Este strict interzisă deversarea sau depozitarea deșeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, fiind interzise inclusiv pe spatiile comune din dreptul fiecărei locații in parte.

Art. 49.           In temeiul OUG nr. 68/2016, este obligatorie reciclarea selectiva a deșeurilor fracție uscata; astfel, deșeurile reciclabile vor fi colectate separat in spatiile special amenajate. Este interzisa depozitarea pe spatiile comune a obiectelor si bunurilor individuale sau care trebuie aruncate.

Art. 50.           În sensul Legii 349/2002 modificată și completată cu Legea 15/2016, este interzis fumatul in locul de joaca pentru copii, precum si in spatiile comune închise. Totodată, se interzice consumul băuturilor alcoolice in spatiile comune (parc, parcare, intrare in scara blocului, lift si pe casa scării).

Art. 51.           Locul de joaca pentru copii poate fi folosit exclusiv conform panoului de avertizare amplasat, prevăzut de Hotărârea Nr. 435 din 28 aprilie 2010, respectând limitele impuse.

 

CAPITOLUL V

OBLIGATIILE LOCUITORILOR DIN CONDOMINIU

Art. 52.           Obligațiile locuitorilor din condominiu deriva din Legea 196/2018, din care amintim:

a)      Sa respecte proprietatea privata, precum si pe cea comuna;

b)      Sa plătească, la scadenta, cheltuielile de întreținere lunare, precum si fondurile stabilite prin hotărâri ale Asociațiilor de Proprietari. Menținerea nelocuita sau nefolosita a proprietății individuale nu exonerează si nu diminuează obligația de a participa la cheltuielile relative la părțile comune, conform prevederilor legale;

c)      Sa acopere daunele sau pierderile provocate proprietății comune din culpa personala a proprietarilor, chiriașilor lor, a persoanelor care locuiesc împreună cu aceștia, a celor care lucrează pentru aceștia sau a vizitatorilor lor;

d)     Sa păstreze gunoiul in pubele speciale destinate;

e)      Sa nu întreprindă activități sau sa crească animale care generează mirosuri neplăcute;

f)       Sa remedieze neîntârziat orice situație disfuncționala de pe proprietatea privata, daca aceasta este de natura sa aducă prejudicii sau sa afecteze pe ceilalți proprietari sau buna funcționare a condominiului;

g)      Proprietarii animalelor de companie au obligația de a curata excrementele acestora care poluează drumul de acces, părțile comune sau individuale ale altor proprietari;

h)      Sa păstreze curățenia pe drumul de acces si in părțile comune;

i)        Sa permită necondiționat accesul spre si dinspre alte proprietăți individuale. Sa nu obstrucționeze accesul spre si dinspre alte proprietăți, prin parcarea abuziva de vehicule sau depozitarea de bunuri etc.

 

     CAPITOLUL VI

ACCESUL SI PARCAREA AUTOVEHICULELOR IN CADRUL CONDOMINIULUI

Art. 53.           Parcările proprietate privata a locatarilor (subteran si suprateran) sunt acele suprafețe de teren destinate parcării autoturismelor, acestea fiind determinate si individualizate pentru fiecare proprietar.

Art. 54.           Vizitator este desemnata orice persoana care nu este locatar in incinta condominiului.

Art. 55.           Fiecare deținător al unui loc de parcare in condominiu va avea un permis de acces auto, emis de către Asociația de Proprietari din care face parte. Fiecare vizitator care dorește sa parcheze in condominiu va avea un permis de acces auto, înmânat de către agentul de paza.

Art. 56.           Permiterea accesului autoturismelor in incinta condominiului se va face exclusiv in următoarele cazuri, prin ambele posturi de intrare-ieșire din complex:

  1. Pe baza permisului de acces auto, pentru proprietarul unui loc de parcare in condominiu;
  2. Cu permisiunea agentului de paza, pe baza înscrierii in registrul de vizitatori si primirea permisului de acces temporar aferent.
  3. Cazurile excepționale, enumerate in Art. 57.

Art. 57.           Vor avea acces oricând in incinta condominiului următoarele categorii de persoane si vor avea regim de vizitatori:

  1. Personalul de serviciu sau administrație - pe baza de lista nominala, si vor fi consemnați in Registrul de evidenta, inclusiv locul de parcare alocat.
  2. Personalul si utilajele companiilor furnizoare de utilități – vor fi consemnați in Registrul de evidenta, inclusiv locul de parcare alocat, daca este cazul.
  3. Serviciile de transport persoane (taxi, Uber, Taxify, etc) au acces liber de a intra in condominiu, in limita a 30 min.
  4. Politia, Ambulanta, Pompierii si Jandarmeria (si alte organe ale statului, conform normelor legale) au acces liber de a intra in condominiu.
  5. Proprietarii sau locatarii din condominiu, fără loc de parcare personal, in limita a 60 minute/zi.

Art. 58.           Proprietarii sunt obligați sa parcheze autoturismele numai pe locurile de parcare aflate in proprietatea exclusiva si nu au voie sa parcheze pe alte locuri, fie ca sunt ale altor proprietari, fie ca sunt destinate pentru vizitatori, chiar daca acestea sunt libere. Proprietarii care dețin mai multe autoturisme decât locurile de parcare in proprietate personala, se vor supune regulilor de parcare destinate vizitatorilor, pentru autoturismele in plus; aceleași reguli se aplica si celor care nu dețin locuri de parcare in condominiu.

Art. 59.           In incinta condominiului sunt amenajate locuri de parcare pentru vizitatori. Timpul de folosire a acestor parcări este limitat si se poate face numai de către persoanele care vin in vizita la locatarii ansamblului si de către locatarii care nu au loc de parcare, cu respectarea prevederilor Art. 57, lit. (e).

Art. 60.           a) Pentru categoriile de persoane din Art. 59, timpul de staționare va fi de 24 de ore in decurs de 7 zile. Daca se depășește acest interval, agentul de paza va contacta proprietarul pentru a elibera locul de parcare. La ieșirea din condominiu, aceste categorii de persoane vor preda permisul de acces temporar agentului de paza.

b) Timpul de staționare permis poate fi crescut, in cazuri justificate. Cererea acordării excepției trebuie înaintată Comitetului Executiv al Asociației din care face parte persoana care primește vizitatorul, urmând ca ea sa fie aprobata sau respinsa de Comitetul Executiv. Excepțiile, pe săptămâna, se împart astfel: Bloc 1 – 3 excepții, Bloc 2 – 3 excepții, Bloc 3 – 2 excepții, Bloc 4 – 1 excepție, Bloc 5 – 3 excepții. Excepțiile aprobate peste limitele acestea trebuie vizate de toate cele 5 Comitete.

Art. 61.           Parcarea autovehiculelor, in alte locuri decât cele amenajate in acest sens, este interzisa. Este interzisa montarea plăcutelor publicitare sau de delimitare a parcării. Ca regula generala, proprietarilor le este interzisa orice intervenție susceptibila sa modifice aspectul parcărilor. Parcarea autovehiculelor se va face respectând limitele marcajului si doar pe un singur loc.

Art. 62.           Sunt interzise tulburările sonore sau repararea autoturismelor,  parcarea pe bordura sau in drum si spălarea oricărui autovehicul sau utilaj in incinta condominiului.

Art. 63.                Daca parcarea de vizitatori este plina, agentul de paza va interzice accesul autovehiculelor cu statut de vizitator in condominiu pana la eliberarea unui loc. Excepție face situația când proprietarul unui loc de parcare acorda locul sau personal, vacant, pentru parcarea autovehiculului vizitatorului, si Art. 57, alineatul e).

Art. 64.           Încălcarea repetata (de 2 ori) a dispozițiilor prezentului regulament atrage după sine interzicerea accesului, cu autovehiculul, in incinta complexului, pe o perioada de 6 luni.

Art. 65.           Sunt interzise staționarea sau parcarea bicicletelor, autovehiculelor sau a oricărui mijloc de transport in afara locurilor de parcare deținute de către proprietarii sau utilizatorii legali. Este interzisa parcarea subterana a autovehiculelor care au montata instalație GPL.

Art. 66.            Normele de aplicare a prezentului capitol se vor elabora prin decizii ale Comitetului Executiv al fiecărei Asociații in parte. Dispozițiile Art. 55 (privind metoda de acces auto in condominiu) si ale Art. 60 (privind timpul de staționare si acordarea excepțiilor) pot fi modificate prin decizia fiecărui Comitet Executiv, in total asentiment cu celelalte Comitete Executive ale condominiului. In același mod se va reglementa si accesul persoanelor in condominiu.

 

 

 

CAPITOLUL VII

COMUNICAREA IN CADRUL CONDOMINIULUI

Art. 67.           Orice situație de interes general sau de natura sa atingă comunitatea in ansamblul sau poate fi  adusa la cunoștința celor interesați prin orice mijloace de comunicare: direct, prin email, forum, telefon, etc, fără a crea panica, cu scopul exclusiv de informare in vederea luării celor mai bune decizii in favoarea comunității.

Art. 68.           Locuitorii condominiului vor furniza adresa actuala de email către responsabilul cărții de imobil / GDPR, in vederea comunicării cu Comitetul executiv, asumând-si răspunderea pentru corectitudinea si realitatea acesteia.

Art. 69.           Datele de contact ale conducerii asociației se găsesc la avizier si/sau pe secțiunea dedicata din platforma online.

 

CAPITOLUL VIII

DISPOZITII TRANZITORII SI FINALE

Art. 70.           Toate persoanele care locuiesc in condominiu trebuie sa respecte prevederile prezentului Regulament in același mod si cu aceeași strictețe.

Art. 71.           Respectarea prevederilor prezentului Regulament este responsabilitatea individuala a fiecărei persoane.

Art. 72.           In cazul semnării unor contracte de închiriere cu privire la proprietățile individuale, proprietarii sunt obligați sa includă in acestea o clauza expresa prin care sa impună chiriașilor cunoașterea, acceptarea si respectarea obligațiilor ce își au izvorul in prezentul Regulament. Aceasta prevedere este valabila si pentru contractele de subînchiriere, încheiate potrivit legii.

Art. 73.           In caz de nerespectare a prevederilor acestui regulament, oricare dintre locuitorii condominiului are dreptul de a sesiza organele de drept pentru luarea de masuri si aplicarea de sancțiuni in baza prevederilor legale.